Περιγραφή
Η El Tequileño Blanco είναι μια τεκίλα που παράγεται από το αποστακτήριο El Tequileño στην πόλη Τεκίλα της πολιτείας Jalisco, Μεξικό. Ιδρύθηκε το 1959 από τον Don Jorge Salles Cuervo και συνεχίζει να παράγεται με την ίδια συνταγή μέχρι σήμερα.
Για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται μπλε αγαύες Weber από την περιοχή Los Altos de Jalisco, φυσική μαγιά και νερό από ηφαιστειακή πηγή, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Η απόσταξη γίνεται σε χάλκινους αποστακτήρες, χωρίς την προσθήκη πρόσθετων, διατηρώντας έτσι την αυθεντική γεύση της αγαύης.
Η El Tequileño Blanco έχει αλκοολικό βαθμό 38% και διατίθεται σε φιάλες των 500 ml. Είναι γνωστή για τις φρέσκες και ζωντανές νότες της αγαύης, με ελαφρώς γλυκιά και απαλή γεύση. Αποτελεί το κύριο συστατικό του κοκτέιλ La Batanga, που δημιουργήθηκε από τον Don Javier της παγκοσμίου φήμης καντίνας La Capilla.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η El Tequileño Blanco δεν είναι τεκίλα 100% αγαύης, αλλά μια τεκίλα Mixto, που περιέχει 70% χυμό μπλε αγαύης και 30% ακατέργαστη ζάχαρη από μεξικανικά ζαχαροκάλαμα.